Machtigingen

Alleen de rijschool kan voor jou het praktijkexamen aanvragen. Hiervoor is van belang dat jij de rijschool toestemming verleend door de rijschool te machtigen. Dit gaat als volgt:
1. Zoek het rijschoolnummer van je rijschool op. Dit kun je vinden op www.rijschoolgegevens.nl. Kies ‘Auto’ en vul de naam of vestigingsplaats van je rijschool in. Als je op de rijschool klikt, dan zie je daar het rijschoolnummer staan. Noteer dit nummer.
2. Ga na of je al een DigiD hebt. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via digid.nl. Je ontvangt binnen 5 werkdagen een activeringscode. Onthoud je inloggegevens goed.
3. Ga daarna naar mijn.cbr.nl, klik op het DigiD-logo en log in.
4. Na het invullen van het rijschoolnummer op mijn.cbr.nl kijk je of de naam van de rijschool op het scherm gelijk is aan de rijschoolnaam die je kent en die op het lesvoertuig staat. Het CBR controleert de rijschoolnaam tijdens het examen. Als de naam op het voertuig niet overeenkomt met de rijschool die je gemachtigd hebt, dan kan het CBR besluiten om je examen niet door te laten gaan.
5. Je rijschool ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
6. Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.