Theorie examen halen

via Total Drive

Verplichtingen Total Drive

!BELANGRIJK: VOOR HET EXAMEN IS HET HEBBEN VAN EEN GELDIGE LEGITIMATIEBEWIJS VERPLICHT! LEREN VOOR HET EXAMEN Voordat je theorie-examen kunt doen, dien je hiervoor te leren. Dit kan door middel van de volgende manieren:
 • Leren vanuit een theorieboek. Hierin staat alles opgenomen wat betreft de theorie die jij moet weten om veilig de weg op te kunnen. Deze moet jezelf aanschaffen.
 • Online-pakketten. Je kunt online via theorie aanbieders pakketten kopen waarmee jij kan leren en oefenen met de theorie
 • Dagcursus. Er zijn theoriescholen die een dagcursus aanbieden. Je komt dan s ’ochtends vroeg naar de cursus waar ze de theorie gaan uitleggen. Aan het eind van de cursusdag zal je gelijk theorie-examen doen.
De theorie-examen vraag je zelf aan via CBR. Je boekt dan een datum met tijdstip bij één van de CBR-locaties. Op de dag van examen is het belangrijk dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent bij het CBR. Neem je identiteitsbewijs en reserveringsnummer mee. Eenmaal bij het CBR aangekomen meld je jezelf aan bij één van de zuilen en moet jij je gegevens controleren. Nadat je hebt aangemeld moet je je spullen in een locker zetten: jas, tassen, horloges, elektronische apparaten en sleutels. Het enige wat je bij je houdt tot je examen klaar is, is je identiteitsbewijs en reserveringsnummer. Houd de schermen die hangen in de hal in de gaten, wanneer het tijd is voor je examen zal je daarop te zien krijgen dat je mag aanmelden bij de balie. Hier controleren ze je identiteitsbewijs voor je naar binnen gaat en wordt er aangegeven achter welke computer je mag gaan zitten. Eenmaal in de zaal ga je achter de computer zitten die je is toegewezen. Leg je identiteitsbewijs op tafel. Vervolgens meld je aan op de computer met je reserveringsnummer. Voor je begint met het examen dien je te controleren of de opgegeven e-mailadres juist is. Als deze klopt, druk dan op start. Volg vanaf nu de instructies op die je op je scherm te zien krijgt. Het examen duurt ongeveer 30 minuten. Deze is als volgt opgebouwd:
 • Het examen is geheel zonder geluid, er is alleen tekst.
 • Je begint eerst met een uitleg en oefenvraag voor je werkelijk begint met het examen
 • Het examen bestaat uit meerkeuzevragen, ja/nee- vragen en invulvragen
 • Je hebt een bepaalde tijd voor de vragen, hou daarom het tijdsbalkje in de gaten.
 • Scrollen tussen de vragen is niet mogelijk, je kunt dus niet terug naar een vorige vraag.
 • Je ziet per vraag een bepaalde verkeerssituatie. Jij bent dan altijd in deze situaties de bestuurder van de CBR-auto.
Het theorie-examen voor auto bestaat uit drie delen:
 1. Gevaarherkenning: je krijgt 25 vragen en per vraag 8 seconden de tijd om deze te beantwoorden. Dat lijkt wat aan de korte kant, maar in het verkeer zal je sneller moeten reageren dan 8 seconden! Van deze 25 vragen mag je er maar 12 fout hebben.
 2. Kennis: in dit onderdeel krijg je 12 vragen die gaan over verkeersregels, verkeersborden en wegen. Hierbij mag je maar 2 fouten maken.
 3. Inzicht: in dit onderdeel krijg je 28 vragen die gaan over verschillende verkeersituaties en jouw handelen als automobilist volgens de verkeersregels. Bij dit onderdeel mag je maar 3 fouten maken.
Na afloop van het examen krijg je gelijk je uitslag te zien op het computerscherm. Deze krijg je ook toegestuurd via de door jou opgegeven e-mailadres. Voor mensen die meer leestijd nodig hebben voor het examen, door bijvoorbeeld dyslexie, is het mogelijk een examen aan te vragen met extra tijd. Je krijgt in totaal 15 min langer de tijd om het examen te maken. Hiervoor zal je wel meer moeten betalen dan een normaal examen. CBR biedt ook de optie tot individueel begeleid theorie-examen. Hierbij leg je het examen alleen af in een ruimte onder begeleiding van een theoriemedewerker. Inhoudelijk is het examen hetzelfde als het reguliere examen. De vragen en antwoorden kunnen voorgelezen worden door de theoriemedewerker als dit nodig is.

Direct proefles plannen?

Laat uw gegevens achter en wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

Waarom kiezen voor Total Drive?

100% Transparante Rijopleiding

Vooraf gemaakte afspraken, lesplan en tarieven zwart op wit als leidraad voor de opleiding.

Flexibel en ruime werktijden

Wij lessen overdag maar ook in de avonduren. Bijvoorbeeld na het werk of in het weekend.

Iedereen kan bij ons lessen

Iedereen kan bij ons terecht voor het volgen van lessen. Rekeninghoudend met niveau en leeftijd.

Gecertificeerde instructeurs

Onze instructeurs zijn allen ervaren. Wij helpen u zo goed mogelijk voor het theorie en praktijk examen.

Voertuigen

Wanneer je lest bij Total Drive les je in een stoer en degelijk lesvoertuig. Maak jij de eerste kilometers in één van onze auto's?

Hoge klanttevredenheid

Mensen die lessen bij ons zijn tevreden. Tevredenheid van onze lessers staat bij ons hoog in het vaandel.

Autorijbewijs

Je rijbewijs halen bij Total Drive

Motorrijbewijs

Op de motor bij Total Drive

Opfriscursus

Weer snel up to date!

Spoedcursus

Leren rijden in sneltreinvaart